Utrustning!

Hästens utrustning!

Det är viktigt att vi tar hand om den på rätt sätt så att den håller länge och mår bra. Med det vill jag säga att det är även viktigt att ni kan delarnas namn så om det är något med utrustningen så kan ni lätt förklara för någon. Så se nu till att övar in dem ordentligt för detta kommer komma på PROVET!!!!

Så hur sköter vi då sadeln? jo schabraket eller vojloken ska borstas av ordentligt och även sadeljorden från allt hår. Sen ska sadeln smörjas överallt om du inte har en syntet sadel som Ofelia har. Se till att du torkar av sadeln ordentligt sen med en fin trasa.

På tränset ska du smörja överallt och göra det rent och fint, det är viktigt för att hålla lädret i bra skick. Du får inte ta upp några hål för det kan bli fel. Får endas göras om det är smörjstund med USEK eller EMMY. Tänk på att om det är tygtyglar ska dom inte smörjas J för då förstörs tyget.

När sommaren kommer är det jättemysigt att sitta ute och smörja men tänk då på att du inte sitter direkt i solen för då kan lädret torka ut.

Sen har vi olika benskydd och hästarna i stallet har olika varianter som Ofelia bara har strykkappor bak. Cappuccino har på alla 4 benen när du kommer till stallet nästa gång,  gå runt och kolla vad hästarna har för något.!

Sen finns det inspänningar men vi har för det mesta bara gummisnodd på ridskolan och den kan spännas på olika sätt beroende på vilken häst det är. Men ska alltid fästas i sadel jorden först och sen en knut och runt halsen. Så fixar din ridlärare allt sen.

  

 
Strykkappor - korta=bakben - långa=framben


 Gummisnodd



Så se nu till att du lär dig sadel och träns så ses vi nästa gång!!

Kram på er från oss =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0